banner ad

[Gambar] Inikah Kereta Jep, Ahli Kumpulan Sepah?

| 18/09/2011 | 24 Comments

jep sepah [Gambar] Inikah Kereta Jep, Ahli Kumpulan Sepah?

Sebenarnya, Mr Leypark ada beritahu i yang blog ini banyak keyword yang masuk mencari gambar kereta jep sepah.. dalam blog ini, tak pernah pun paparkan kepada umum kereta jep sepah. So, Mr Leypark memberitahu i yang tolong carikan gambar kereta jep sepah.

Memang susah nak mencari gambar kereta jep sepah ini sebabnya jep sepah ini nampaknya sukar berkongsi hal peribadi kepada umum. Betul ke? Lihat sahaja gossip yang melanda, yang menjadi isu panas hanya Shuib dengan Mamat sahaja. Isu shuib berkaitan percintaan dengan Siti Sarah dan juga perkahwinan mereka. Manakala Mamat pula isu disiplin sehingga menjadi topik panas dalam perpecahan kumpulan Sepah.

Bagaimana pula dengan Jep? Rasanya anda sendiri tahu kan. Ada tak gossip-gossip panas tentang jep? Tidakkan? Nampaknya Jep Sepah sememangnya menjaga disiplin dan kalau boleh tak nak buat kontroversi pasal dirinya. Tak gitu? Setuju dengan kata-kata i? Heheee!  20x20 big smile [Gambar] Inikah Kereta Jep, Ahli Kumpulan Sepah?

So, i pun mencari la dari pelbagai sumber sampai la i dapat gambar ini di laman panas Malaysia, Cari Forum. ahaks!

Tapi betul ke ini kereta Jep Sepah? Jom kita lihat!

kereta jep sepah [Gambar] Inikah Kereta Jep, Ahli Kumpulan Sepah?

Mengikut laman cari forum, gambar ni masa kumpulan Sepah shooting cerita Si Bujang Lalalitamplom, alaaa yang cerita bujang sepah mencari berlian peninggalan Moyang mereka tu.. Tarikh pic nie diupload ialah 23 dec 2010.

So, mana satu kereta Jep Sepah di dalam gambar di atas? Hehe!  20x20 big smile [Gambar] Inikah Kereta Jep, Ahli Kumpulan Sepah?

kereta jep sepah 2 [Gambar] Inikah Kereta Jep, Ahli Kumpulan Sepah?

Ini mungkin kereta jep sepah.. 3 anggota Sepah berasal dari Johorkan? So plat negeri Johor sememangnya bermula dari huruf ‘J’. Gambar ini diupload oleh kakak Jep Sepah sendiri di laman Facebook beliau. Gambar ini diupload pada 21 Sept 2010.

Khabarnya, sebelum menjadi artis, jep hanya ada sebuah motorsikal sahaja. Mungkin ada kereta sebelum menjadi artis tapi i belum dapat tahu dari sumber yang sah.

Mengikut forum cari forum juga, selepas keluar kereta ini, Jep dilanda musibah kerana kereta yang baru dibelinya ini telah dipecah masuk. Memetik laman berita dari Berita Harian (tak ingat tarikh bila) :

PETALING JAYA: Nasib malang menimpa seorang anggota kumpulan lawak Sepah, Mohd Nadzri Zainal Abidin atau lebih dikenali sebagai Jep apabila kereta yang baru seminggu dibelinya dipecah masuk ketika ditinggalkan di kawasan berhampiran sebuah masjid di Bandar Sunway, dekat sini, menyebabkannya mengalami kerugian bernilai kira-kira RM2,000.

Saya keluar rumah kira-kira jam 12.30 tengah hari untuk pergi ke masjid itu, tetapi disebabkan hujan ketika itu saya tunggu dalam kereta sehingga jam 1 apabila hujan reda sebelum masuk ke masjid.

So, buat peminat Kumpulan Sepah yang mencari gambar kereta Jep Sepah, tadaa. Untuk you all okay! Hahaha!  20x20 big smile [Gambar] Inikah Kereta Jep, Ahli Kumpulan Sepah?

Nak gambar lagi? Tunggu i buat jumpe Jep nanti ye! Hehee!

UPDATE : Mengikut sumber yang boleh dipercayai, dan yang selalu nampak Jep naik kereta apa, memang betul Kereta Honda Civic Type R ini kereta Jep Sepah20x20 big smile [Gambar] Inikah Kereta Jep, Ahli Kumpulan Sepah?

 

iklan1 [Gambar] Inikah Kereta Jep, Ahli Kumpulan Sepah?

Carian Anda :

  • jep sepah biodata (401)
  • kereta johan raja lawak (397)
  • biodata jep sepah (387)
  • jepp sepah (192)
  • kereta shuib sepah (132)
  • kereta jep sepahtu (121)
  • kereta jep sepah kena pecah (84)
  • gambar kereta johan raja lawak (67)
  • sepah (63)
  • rumah jep sepah (58)

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Gambar

About the Author ()

Im Masleeyana or you guys can called me, Nana! Just admin or penulis jemputan mengenai ruangan gossip di Leypark.com ini. Please email me if u guys have anything to share with us. Masleeyana@gmail.com. TQ!

Comments (24)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Boyz says:

    Perrghhh! Stylo la bro.. Type-R tu!

  2. Cik Wiwi says:

    MUKTAMAD 8)

  3. Cik Ran says:

    Saya cadangkan awak tulis nama forum tu betul2…
    Cari Forum kan bukan cari emas…
    Jangan buat orang keliru…
    Malah sebaiknya letakkan link forum tu sekali kat sini…

    Ermmm…Letak watermark kat gambar tuh dah mintak izin kat shuib n kakak jep ker…
    Anyway, gambar yang atas tu dari facebook shuib sepah dan yang perempuan tuh adalah kakak jep bukan peminatnya…
    Harap maklum…
    Peace Yo…!!!

    • Nana says:

      Okay, dah update dah.. :) thanks yer for the info.. by the way, watermark itu dibuat sebab di hosted dekat site ini, di upload dan menggunakan bandwith site sini, so tak salahkan? :love:

      Sharing is caring kan? So, thanks for the info! :)

  4. Mr Rileks says:

    honda civic tu…
    Mr Rileks nak shared pasal..Gambar Ramona Zam Zam Bersosial dengan Boyfriend & Pasangan Lesbian?My Profile

  5. rebellion says:

    ok la tu, jep ni memang low profile. honda Civic pun masyuk dah ni. hope jep ok walaupun Sepah dah berpecah.
    rebellion nak shared pasal..Hakikat Usahawan TegarMy Profile

  6. fauzi says:

    mmg betul la tu kete dia, sampai skrg pon dia pakai kete ni lg. dia mmg cermat jaga kete tu

  7. ras says:

    Boleh saya tahu apa nama facebook kakak jep sepah?

  8. Mr President says:

    Haa ni memang kete Jep..pernah nampak dia kt IOI Mall Kulai ngan plate number ni.Mamat pakai BMW 3 series kaler putih juga.Shuib plak xdapat dikesan.ehee..

  9. Dhiya Deeyana says:

    mmg ni kreta dye..ble alek kulai slalu gak nmpak..maklumlah umah dekat jek…hihihi.

  10. Dhiya Deeyana says:

    mmg ni kreta dye..ble alek kulai slalu gak nmpak..maklumlah umah dekat jek…hihihi.

  11. Dhiya Deeyana says:

    mmg ni kreta dye..ble alek kulai slalu gak nmpak..maklumlah umah dekat jek…hihihi.

  12. Sarah Tajudin says:

    Smlm jep Ada shooting kt BP,johor..mmg nmpk kereta ni,tp dh tukar color da..skrg Warna Biru..

  13. hai abang jep abang jep memang terbaik

  14. abang jep sepahtu memang handsome

  15. dalam banyak- banyak pelakon abang jep dan abang shuib paling handsome

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: